Hardlopers zijn doodlopers

Posted on 1 Reactie

Ik ga maar weer eens een rondje hardlopen tussen de weilanden door. Mijn hoofd zit te vol met allemaal leuke, wilde ideeën. Ga ik het nou toch echt doen, die lang gekoesterde droom waar proberen te maken? Waarom opgeven wat ik allemaal heb bereikt in de laatste jaren? Ben ik echt gelukkig in wat ik doe? Doe ik het met plezier of omdat het de makkelijkste weg is? Hmm… Lastig. Deze vragen houden mij het laatste half jaar flink bezig.

Vroeger, toen ik net van de middelbare school af kwam, wilde ik altijd een eigen Lifestyle winkeltje met een grote koffietafel inclusief koffie/thee en van die lekkere koekjes en chocola, vol met klanten en gezelligheid. De klanten moesten het zien als een middagje uit vol gezelligheid, kletspraatjes en ondertussen leuke spulletjes shoppen. Een soort vriendinnen middagje.
Deze droom had ik laten varen… Waarom eigenlijk?

Inmiddels zit ik alweer wat jaartjes op de financiële administratie bij een groot distributiecentrum. Ik heb gezellige collega’s en leuk werk, maar toch mis ik iets. Maar wat precies mis ik dan? Ik wijd het verder aan het ‘bijna 30-ers’ dilemma. Veel vrienden gaan trouwen, krijgen kinderen en ik? Ik modder een beetje aan in mijn leven…
Maar wat wil ik nu dan met mijn leven? Moet ik ook proberen moeder te worden, een andere baan of mijn vriend ten huwelijk vragen? Ik ben toch zo ook gewoon gelukkig, of niet? Waar word ik gelukkig van? IK WEET HET NIET! Ik twijfel ineens aan alles. 1 Ding is zeker, zo doorgaan is geen optie.

Na lang dubben en heel veel gesprekken met de mensen om mij heen, heeft het mij doen beseffen dat ik niet meer naar mijn eigen gevoel heb geluisterd. Ik heb veel dingen gedaan omdat ik dacht dat nou juist dat het beste was en vooral de makkelijkste weg was, maar niet omdat ik het nou zo leuk vond. Mijn lang gekoesterde droom van een tof eigen Lifestyle winkeltje, heb ik daarom ver weg gestopt. Een te moeilijke weg en lastig te realiseren, maarrrr waar een wil is, is een weg toch??

Zo impulsief als ik ben, heb ik mijn hele blikje kennissen opengetrokken om mijn diep gekoesterde wens uit 2005 realiteit te laten worden, maar dan wel in een 2017 jasje! Dus geen fysiek winkeltje, maar een webshop in Lifestyle artikelen moet het gaan worden.

In mei 2017 was het zover. Ik heb mijn EIGEN onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Trots en zielsgelukkig loop ik de deur van de Kamer van Koophandel uit met de inschrijving van mijn eigen internet winkeltje. Heel even speel ik met de gedachte waarom ik dit niet eerder heb gedaan… Ach de tijd was nog niet rijp zullen we maar zeggen;)
Maar nu, 12 jaar later, is Stylies Musthaves dan toch echt een FEIT!

1 thought on “Hardlopers zijn doodlopers

  1. Mooi geschreven Lies, ga voor je droom; je kunt het! Ik ben trots op jou, hoe jij je het afgelopen jaar hebt weten te ontwikkelen. Ik zie een leuke drukke jonge meid groeien tot een jonge vrouw die leert luisteren naar zichzelf! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *