Kan niet… Bestaat niet!

Posted on 2 Reacties

Mensen zeiden tegen mij; ‘Jij afvallen!? En dan ook nog op gewicht blijven? Dat lukt je toch niet…’  7 maanden later was ik 34 kilo kwijt door mijn heldin Sonja Bakker. Dit is inmiddels 6 jaar geleden en ik ben nog steeds geen gram aangekomen…
Ook zeiden ze tegen mij; ‘Stoppen met roken?! Dat lukt je niet, jij bent nu al een verstokte roker…’ Nadat ik 10 jaar had gerookt, heb ik 2 jaar geleden mijn laatste sigaret opgestoken en ben ik daarna cold turkey gestopt. Tot de dag van vandaag heb ik geen enkele sigaret meer aangeraakt.

7 Jaar geleden kochten mijn lover en ik samen een afgetrapt huis. Alles moest verbouwd worden, alleen de buitenmuren zouden blijven staan. Ik kreeg van verschillende mensen naar mijn kop geslingerd; ‘Jij een huis verbouwen?! Je kan nog geen spijker in de muur slaan! En je mooie nageltjes zullen breken…’
Binnen 5 maanden na aankoop hebben WIJ samen en met behulp van vrienden en familie, het hele huis van onder tot boven verbouwd. Ik kan dan misschien geen spijkers in de muur rammen, maar dat hoeft ook niet want we hebben gipsplaten en daar moeten gipspluggen in;)

Nu ik dit zo opsom, moet ik eigenlijk een beetje lachen. Een stukje van mijn karakter wordt blootgelegd. Wanneer dus iemand tegen mij zegt; ‘Kan je niet/ Lukt je niet!’, dan komt er op een of andere manier een bewijsdrang bij mij naar boven. Het lijkt wel of ik dan nog harder ga proberen om het juist wel te laten slagen. Het zal en het moet dan gewoon lukken! Dus ik zal het jou en mezelf laten zien dat ik het WEL kan en dat de rest van de wereld allemaal ongelijk heeft!
Eigenlijk moet ik al deze mensen bedanken. Want juist door o.a. deze mensen heb ik veel dingen wel bereikt en sta ik als een bloeiende jonge vrouw in het leven.

‘Jij een eigen winkel?! Oftewel een eigen zaak?! Dan ben je zelf je grootste klant zeker? En dan wil je ook nog 1 juli de ‘lucht’ in? Je bent niet goed. Dat gaat je nooit lukken.’ Duss…
1 Juli 2017 open ik dan echt de digitale deuren van mijn webshop www.styliesmusthaves.nl. En ja het was hard werken en ja ik had ook veel hulp nodig van anderen, maar het is wel gelukt! Oke het is dan misschien geen fysieke winkel met een gezellige koffietafel, maar het is wel een echte shop. En als je echt zo graag een kopje koffie met mij wil drinken en gezellig wil kletsen, geen punt, want dan doen we dat toch lekker via Skype;)

Kan niet en wil niet, liggen beiden op het kerkhof! Want wanneer je echt iets graag wilt, dan lukt het je ook. Als je er zelf maar in gelooft. Al is het misschien niet de makkelijkste weg die je zult gaan bewandelen, maar hé er leiden meer wegen naar Rome! Linksom of rechtsom, je komt er echt wel met hulp of zonder hulp van anderen.
En dit, dit alles zal ik al die mensen laten zien die nooit in mij gelooft hebben. Want ik kan het namelijk WEL!

Proost!

2 thoughts on “Kan niet… Bestaat niet!

  1. Je bent een kanjer! Wat een doorzettingsvermogen! Proost.

  2. Super stoer! Ik ga eens lekker snuffelen… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *