London Calling!

Posted on Geef een reactie

Scones, Big Ben, Queen Elizabeth, Excuse me, Jamie Oliver, Pond, Buckingham Palace, Afternoon tea, Oxford Street, Please, Harrods, Pub, Shoppen, English breakfast, Tea and Tattle, St. James’s park, Tower Bridge, Beefeater, St. Paul’s Cathedral; oftewel LONDON!!!

Inmiddels ben ik al meerdere keren in Londen geweest en elke keer blijft deze stad mij verrassen. Ik ben echt gek op deze stad! Het kost geen drol om even een weekendje heen en weer te vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven. Perfect dus voor een korte citytrip of een gezellig shopweekend. Londen is zo gigantisch groot en toch is alles makkelijk bereikbaar door de metro’s en de beroemde dubbeldekker bussen.

Ik heb het geluk dat net buiten Londen, 2 lieve vrienden wonen waar ik kan verblijven en die mij alle ins en outs vertellen over deze Wereldstad. Ze laten mij met alle plezier de stad zien. Zo kom je natuurlijk op de leukste plekjes die ook niet zo toeristisch zijn. Afternoon tea bij Tea and Tattle is echt een aanrader. Een schattig café vlakbij het Britse Museum waar je heerlijke scones kan eten. En als je een mooi uitzicht wilt over Londen, koop dan entree kaartjes voor de Tower Bridge. De rij is korter dan The London Eye, je hebt een prachtig uitzicht over de stad, je ziet hoe de brug werkt en pikt gelijk een leuke expositie mee. Oh en wil je lekker eten, loop dan een pub in waar het druk is in de niet zo toeristische gedeeltes van de stad. Je krijgt hier goed eten voor weinig, precies wat wij Hollanders fijn vinden;)

Elke keer weer valt mij op dat de mensen in Londen onwijs aardig zijn. Doordat het zo druk is in de stad, of omdat ik gewoon een beetje lomp ben, bots je een enkele keer tegen iemand op. Wat er dan gebeurt, elke keer weer, blijft mij verbazen. De echte engelsman/vrouw verontschuldigd zich en vraagt nog net niet of ze met je naar een ziekenhuis moet omdat ze tegen je zijn op gebotst. Misschien lichtelijk overdreven, maar waar. Elke keer denk ik, wij kunnen echt nog wat van de Engelse leren!
Ze hebben zelfs een handig systeem op de roltrap bij stations, rechts staan en aan de linkerkant lopen. Hier in Holland blijven we gewoon lekker met z’n tweeën naast elkaar staan;)
Ook wanneer je in deze miljoenenstad op zoek bent naar bijvoorbeeld het mooie Britse Museum, musea’s in Londen zijn overigens gratis, en je met een routekaartje of Google Maps staat te goochelen waar dat museum nou weer is, stoppen er verschillende mensen die je met alle liefde willen helpen om de juiste weg te wijzen.

Na veel te veel scones, English breakfast, Fish and chips en een te volle koffer nieuwe spullen, ben ik weer terug in Holland. Met de Engelse mentaliteit in mijn achterhoofd, ga ik weer eens de wekelijkse boodschappen halen bij de supermarkt. Met een volle kar eten rijd ik naar de kassa om af te rekenen, ik dacht nog; volgende keer maar geen boodschappen doen vlak voor etenstijd… Natuurlijk heb ik weer te veel ingeladen, maar goed. Achter mij sluit een gehaaste vrouw aan met 3 producten om af te rekenen, ik geef aan de dame in kwestie aan dat ze voor mag. Heel gek, ze passeert mij en zegt niets… Ik merk dat mijn mond open hangt. Geen bedankje, helemaal niets!! Ik mompel, ‘Graag gedaan’, zij rekent af en vertrekt zonder iets te zeggen. Verwacht ik nou te veel of worden we stiekem asocialer?
Een ding is zeker, een weekendje Engeland zal haar vast goed doen;) And that’s for sure!

See you soon!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *