Viva La France

Posted on Geef een reactie

Mijn verjaardag komt er weer aan.. de club van 27 kan eindelijk afgesloten worden met een traan en een dikke lach. Het was een zwaar jaar met veel ups en downs, maar ook het jaar dat mijn droom uitkomt! Dus mijn 28e verjaardag mag uitgebreid gevierd gaan worden! Hoe kan je dit dan beter vieren door een kleine vakantie in Frankrijk! 

Auto is bepakt en bezakt, want voor vier hele dagen Frankrijk moet ik minstens vijf paar schoenen mee en een grote koffer vol met kleding;) dit allemaal tot grote vreugde van mijn vriend, not!
Goed, we kunnen eindelijk vertrekken naar Frankrijk. Eerst een nachtje in de Loire en dan door naar onze buurvrouwtjes die ook nog een heerlijk huis hebben in de Dordogne.

Speciale momenten moet je vieren, dus na een heerlijk verjaardagsontbijt met een echt Frans croissantje en verse jus, vertrekken we naar het mooie plaatsje Saint-Émilion in de streek Bordeaux. Saint-Émilion is een van de beroemdste wijndistricten in de wereld. Deze plek staat voornamelijk bekend om zijn heerlijke rode wijnen, de Grand cru Saint-Émilion.

Door het mooie landschap met honderden wijngaarden en boerderijen, komen we aan in Saint-Émilion. We gaan picknicken in de tuin bij Les Cordeliers. Eindelijk eten en Champagne drinken, ik word maar één keer 28 tenslotte!

Les Cordeliers is een oude prachtige ruïne in de stad Saint-Émilion, waar je op Franse bistro setjes in de tuin kan neerploffen (niet te hard, anders heb je een blauwe kont) en genieten van de picknick met de Crémant de Bordeaux, want er moet natuurlijk wel geproost worden op mijn 28e verjaardag!

Hmm wat is dit fijn zeg, een heerlijke Champagne en lekkere Franse stinkkazen met stokbrood weghappen. Ohh nee ik bedoel geen Champagne, maar een Crémant de Bordeaux;) Deze Crémant is zo lekker door de toegankelijke smaak en heerlijke zachte bubbel. Nu weet ik waar dat spreekwoord vandaan komt over dat engeltje die over je tong piest…

Feitje: Champagne (de beste bubbeltjes wijnen) komen alleen uit de Champagne streek, in het noorden van Frankrijk. Alleen deze bubbels mogen de naam Champagne dragen. Dus eigenlijk is het een beetje vloeken in de kerk dat er zo’n heerlijke unieke bubbeltjes wijn in Saint-Émilion wordt gemaakt, want Saint-Émilion staat bekend om zijn rode wijnen en zeker niet om een bubbeltjes wijn! Sorry Champagne, de Crémant de Bordeaux wint het!
Wanneer je in de buurt bent, een klein uurtje rijden van Bordeaux, bezoek dan het prachtige Saint-Émilion. Ga lekker picknicken in de tuin bij Les Cordeliers en proef het goede van Frankrijk. Loop ook de oude straatjes in het dorp in en ga lekker wijn proeven in de shops, want de rode wijnen uit deze streek zijn ook echt HEERLIJK!

Ik besluit dit keer de auto niet vol te laden met gekochte kleding en nog meer schoenen, maar met wijn, heel veel wijn en natuurlijk Les Cordeliers Crémant de Bordeaux! Want daar wordt mijn lover wel blij van!

Au revoir!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *